Jednoduchý tvarohový koláč vhodný na každú príležitosť.
1. Z Palamarinu, múky, štipky soli a mlieka vypracuje cesto. Môžme cesto aj kúpiť. Je to lístkové cesto. Domáce je však vhodnejšie. Cesto dáme do vymasteného a vysypaného plechu. 4 žĺtka vymiešame so 150 g cukru a s balením vanilkového cukru. Môžeme použiť aj vanilkový struk.
2. Do hmoty na striedačku primiešavame mlieko a tvaroh a na koniec 2 balíky Zlatého klasu. Túto hmotu vylejeme na cesto a dáme piecť asi na 15-20 min pri teplote 180 stupňov. Počas pečenia si vyšľaháme bielka so 150 g cukru na pevný sneh. Sneh prenesieme na polostuhnutý koláč a pečieme kým sa sneh nezafarbí do zlatista.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Jednoduchý tvarohový koláč vhodný na každú príležitosť.
250 g | Palmarín |
---|---|
500 g | mlieko |
5 g | vajcia |
300 g | Práškový cukor |
1 bal. | vanilkový cukor |
500 g | tvaroh jemný |
400 g | hladká múka |
2 bal. | Zlatý klas |