rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Zemiakové šúlance

Tradičné zemiakové šúlance, ktoré zachutia nie len cez sviatky.

postup:

  • Zemiakové šúlance

    1. Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, a ešte teplé ošúpeme a postrúhame aby vznikla kaša. Tú necháme vychladnúť.

  • Zemiakové šúlance

    2. Potom do vychladnutých zemiakov dáme štipku soli a prisypávame múku kým si zemiaky berú, ja som odvážila cca 300g a vznikne krásne cesto.

  • Zemiakové šúlance

    3. Cesto si rozdelíme tak na 3 časti a každú časť si vyšuľkáme na valec, ten potom krájame na 1cm široké pláty. Keď máme šúlance porobené, varíme ich v slanej vode kým nevyplávajú na povrch a vtedy ešte chvíľku varíme. Potom šúlance povyberáme. Hotové šúlance posypeme makom, alebo opraženou strúhankou a posypeme cukrom. Dobrú chuť.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Zemiakové šúlance

Tradičné zemiakové šúlance, ktoré zachutia nie len cez sviatky.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    -
  • Teplota
    pečenia:
    -
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
5 ks zemiaky
300 g múka polohrubá
soľ
strúhanka
cukor práškový
mak mletý
perníčky radia