Tradičné zemiakové šúlance, ktoré zachutia nie len cez sviatky.
1. Zemiaky uvaríme v šupke do mäkka, a ešte teplé ošúpeme a postrúhame aby vznikla kaša. Tú necháme vychladnúť.
2. Potom do vychladnutých zemiakov dáme štipku soli a prisypávame múku kým si zemiaky berú, ja som odvážila cca 300g a vznikne krásne cesto.
3. Cesto si rozdelíme tak na 3 časti a každú časť si vyšuľkáme na valec, ten potom krájame na 1cm široké pláty. Keď máme šúlance porobené, varíme ich v slanej vode kým nevyplávajú na povrch a vtedy ešte chvíľku varíme. Potom šúlance povyberáme. Hotové šúlance posypeme makom, alebo opraženou strúhankou a posypeme cukrom. Dobrú chuť.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Tradičné zemiakové šúlance, ktoré zachutia nie len cez sviatky.
5 ks | zemiaky |
---|---|
300 g | múka polohrubá |
soľ | |
strúhanka | |
cukor práškový | |
mak mletý |