rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Zemiakový medovník

Koláč z jemného cesta, ktoré nevysýcha.

postup:

  • Zemiakový medovník

    1. Med, žĺtky, cukor, rozpustené maslo a zemiaky vymiešame. Pridáme múku, prášok do perníka, prášok do pečiva, ktoré zapracujeme do múky. Pridáme mlieko a vypracujeme jemné cesto, ktoré rozdelíme na dva diely.

  • Zemiakový medovník

    2. Vyvaľkáme vo veľkosti plechu a jednú časť položíme na vymastený plech, potrieme marmeládou a posypeme orechami. Prykryjeme druhým cestom a pečieme do zlatista.

  • Zemiakový medovník

    3. Počas pečenia si urobíme polevu. Po upečení, ešte na teplý koláč vylejeme a rovnomerne rozotrieme. Necháme vychladnúť. Suroviny dáme do menšej nádoby a vo vodnom kúpeli rozpustíme a zahrejeme.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Zemiakový medovník

Koláč z jemného cesta, ktoré nevysýcha.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    15 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
450 g múka hladká
100 g cukor práškový
3 lyžica med
1 bal. kypriaci prášok do perníka
1/2 lyžička kypriaci prášok do pečiva
150 g Palmarín
200 g zemiaky
2 ks vajcia
1 lyžica mlieko
1 lyžička škorica mletá
lekvár ľubovoľný
100 g orechy mleté
80 g Cera
80 g cukor práškový
4 lyžica mlieko
2 lyžica maizena
3 lyžica kakao
perníčky radia