Myslím, že už sú tu podobné recepty na tento koláčik, ale ja pridávam ten svoj. Koláč nie je náročný na prípravu, povedala by som až jednoduchý a chutí veľmi dobre.
1. Z pripravených surovín si pripravíme cesto a to tak, že do múky rozsekáme maslo, pridáme cukor, droždie rozmiešané v mlieku, 1 vajce, žĺtok. Všetko spolu zamiesime. Necháme odpočinúť v chlade 2 hodiny, ale to nie je podmienka.
2. Cesto rozdelíme na tri rovnaké diely. Prvý diel rozvaľkáme natenko a pomocou valčeka prenesieme na plech, natrieme slivkovým resp. ríbezľovým lekvárom a posypeme orechmi, ktoré sme rozmiešali s cukrom. Opäť zopakujeme postup, na plech prenesieme pomocou valčeka rozvaľkané cesto, ktoré natrieme lekvárom, posypeme orechmi s cukrom a opäť prenesieme rozvaľkané cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry. Koláč polejeme polevou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Myslím, že už sú tu podobné recepty na tento koláčik, ale ja pridávam ten svoj. Koláč nie je náročný na prípravu, povedala by som až jednoduchý a chutí veľmi dobre.
30 g | Palmarín |
---|---|
450 g | polohrubá múka |
2 lyžica | Práškový cukor |
20 g | droždie |
3 lyžica | mlieko |
1 ks | vajcia |
1 ks | žĺtok |
150 g | orechy mleté |
1 ks | vanilkový cukor |
150 g | prášku do pečiva |
1 ks | slivkový lekvár |