rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Bábovka s čokoládou a mandľami

Jemnou bábovkou s mandľami nič nepokazíte..

postup:

  • 1. Palmarin a práškový cukor mierne nahrejeme a vyšľaháme do peny. Pridáme vajca. Múku preosejeme, pridáme do nej kypriaci prášok do pečiva, maizenu, posekané kúsky čokolády, posekané mandle. Zľahka vmiešame súčasne s rumom do našľahanej tukovej peny. 

  • 2. Hmotu vložíme do pripravenej vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy. Zarovnáme a pri teplote 160 - 180 °C pomaly pečieme 45 - 60 minút. 

  • 3. Rozpustíme 100 g čokolády a 30 g Cery a po upečení a vychladnutí bábovku polejeme a posypeme mandľovými lupienkami. 

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Bábovka s čokoládou a mandľami

Jemnou bábovkou s mandľami nič nepokazíte..

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    45 - 60 min.
  • Teplota
    pečenia:
    140 - 160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
190 g Palmarín
30 g Cera
90 g múka hladká špeciál
150 g cukor práškový
90 g maizena
6 g kypriaci prášok do pečiva
100 g mandle sekané
30 g mandľové lupienky
100 g čokoláda na varenie
100 g čokoláda sekaná
3 ks vajcia
50 ml rum

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia