rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Jogurtové kocky s marakujou

Ovocná chuť prepojená sviežou chuťou a lahodnou piškótou dodá každej príležitosti  to správne čaro.

postup:

  • 1. Piškótové cesto Postup -  bielky a dve tretiny cukru vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky a jednu tretinu cukru vymiešame, pridáme vodu a rozpustený Palmarin.  Obidve peny spolu zľahka spojíme, pridáme preosiatu múku.   Rozotrieme na plech pokrytý papierom. Upečieme tenký plát pri teplote 200 °C,  približne   10min. Po vychladnutí plát rozkrojíme na polovicu, vložíme do plechu s vyšším okrajom  a naplníme jogurtovo-ovocnou náplňou. Necháme stuhnúť. Po stuhnutí pokrájame na kocky a ozdobíme šľahačkou a čokoládou.

  • 2. Jogurtová náplň Postup – smotanu a vanilínový cukor vyšľaháme, pridáme biely jogurt  a prevarenú vychladenú želatínu. Nakoniec primiešame nakrájanú zmes  ovocia:  papája, marakuja, ananás .  Plátky želatíny namočíme do studenej vody a necháme napučať, 1dl vody a kryštálový cukor prevaríme.  Do horúceho rozvaru primiešame napučanú želatínu. Jogurtovú hmotou natrieme medzi rozkrojené pláty z piškótového cesta.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Jogurtové kocky s marakujou

Ovocná chuť prepojená sviežou chuťou a lahodnou piškótou dodá každej príležitosti  to správne čaro.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    95 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
5 ks vajce
100 g cukor práškový
100 g múka polohrubá
10 g vanilínový cukor
30 g Palmarín
250 g jogurt biely
250 g smotana na šľahanie 33%
20 g želatina plátková
1 dl voda
30 g cukor kryštálový
20 g vanilínový cukor
100 g Papája
50 g Marakuja
100 g ananás
100 g smotana na šľahanie 33%
10 g vanilínový cukor
ozdoba čokoláda
20 ml voda
perníčky radia