rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Mandarínková torta

Ovocná torta s príjemnou a ľahkou chuťou, osviežujúca na leto, ale poteší aj v zime.

postup:

  • 1. Žĺtky vyšľaháme s 1 polievkovou lyžicou studenej vody. V mise spracujeme  múku s cukrom a soľou, pridáme studený na kocky nakrájaný Palmarin a zmes rozdrobíme prstami. Potom pridáme rozšľahané žĺtky a veľmi krátko premiesime, aby sa cesto spojilo. Dôležité je prestať s miešaním ihneď ako sa cesto spojí.

  • 2. Cesto zabalíme do fólie a uložíme na 1 hodinu do chladničky. Potom ho rozvaľkáme na jemne pomúčenej doske. Cesto by nemalo byť obalené múkou, preto je dobré ho vaľkať cez fóliu. Potom ho pomocou valčeka dáme do okrúhlej formy na pečenie. Môže mať na okraji aj vrúbky. Formu vymastíme a posypeme múkou. Dno popicháme vidličkou a prekryjeme papierom na pečenie. Na papier na pečenie nasypeme suché strukoviny a koláč pečieme na 200ºC asi 10 min, potom strukoviny aj papier na pečenie odstránime. Dno koláča opäť popicháme vidličkou a pečieme ešte 5 až 10 minút.

  • 3. Upečený korpus necháme vychladnúť, vyberieme ho z formy a potom naň nanesieme plnku. Na povrch plnky uložíme scedené mandarínky, ktoré zalejeme čírym želé. Po stuhnutí ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a lístkami mäty.

  • 4. Plnka: V mandarínkovej šťave rozmiešame Zlatý klas, pridáme cukor a uvaríme kašu, ktorú necháme vychladnúť. Želatínu pripravenú podľa návodu primiešame do polovychladnutej kaše. Premiešame, necháme chvíľu odstáť, potom vmiešame vyšľahanú šľahačku a nakrájané mandarínky.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Mandarínková torta

Ovocná torta s príjemnou a ľahkou chuťou, osviežujúca na leto, ale poteší aj v zime.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
180 g múka hladká
120 g Palmarín
3 ks žĺtok
1/2 lyžička soľ
120 g cukor práškový
50 g cukor krupicový
150 ml smotana na šľahanie 33%
3 ks želatina plátková
múka na vysypanie formy
na vymastenie formy Palmarín
500 ml Mandarínková šťava
60 g Zlatý klas
130 g mandarínkový kompót
120 g mandarínka
1 bal. želé tortové
50 ml smotana na šľahanie 33%
perníčky radia