rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Marlenka

Sladká a jednoduchá Marlenka.

postup:

  • 1. Sódu s octom zmiešajte. V hrnci na miernej teplote roztopte a vymiešajte maslo, med, cukor a pridajte sódu s octom (musíte to celé stále miešať). Pridajte dve vajíčka, začne to hnednúť a voňať ako marlenka. Keď to bude mať karamelovú farbu odstavte to. Vychladnutú hmotu zmiešajte s múkou a vypracujte cesto.

  • 2. Cesto rozdeľte na 6 častí (5 rovnakých a jednu menšiu). Vyvaľkajte pláty a upečte na obrátenej strane plechu. So šiestym sa netrápte, ten sa strúha. Ja som si jednotlivé pláty vyvaľkala na papier na pečenie, a potom som ich už len prenášala na plech a postupne piekla. Pečte kratučko pri 200°C, cca 3-5 minút (pláty treba stále kontrolovať, lebo sú veľmi rýchlo upečené.

  • 3. Pláty rovnomerne natrieme krémom, vrchný natretý plát posypeme nastrúhaným šiestym plátom, zaťažiť a čakať kým zmäkne. Nakoniec polejte čokoládou.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Marlenka

Sladká a jednoduchá Marlenka.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    140 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
100 g maslo
2 lyžica med
250 g cukor práškový
2 ks vajce
1 lyžica sóda
1 lyžica ocot
600 g múka hladká
2 ks salko (uvarené)
500 g maslo
perníčky radia