rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Slnečnica slaná

Plnený slnečnicový bochník si môžete pripraviť na slano ja sladko.

postup:

  • 1. Spracujeme 500 g múky, 100 g majonézy, 250 ml vlažného mlieka, 1 lyžičku cukru, 1 lyžičku soli, 1/2 kocky kvasníc a necháme kysnúť cca 13 minút (len po dobu, pokiaľ si pripravíme plnku). Dbajte na to, aby vám to nekyslo dlho! Vtedy je radosť robiť s cestom. 

  • 2. Urobíme si plnku podľa chuti. 1 sáčok mrazenej zeleniny podusíme, pridáme konzervu šampiónov, 1 sáčok pozdĺžne prekrojených olív, nakrájanú šunku (salámu, párky podľa chuti), primiešame 3 rozšprúdlované vajíčka, trochu vegety a soli. Všetko zmiešame a nakoniec po odstavení zo sporáka pridáme 2 šulce taveného syra s príchuťou (Nivu, Hermelín podľa chuti).

  • 3. Cesto rozdelíme na väčší a menší bochník. Menší bochník cesta vyvaľkáme a potrieme plnkou, pričom do stredu dáme najviac.

  • 4. Rozvaľkáme väčší bochník cesta a radielkom vykrojíme v strede kruh. Cesto okolo vykrojeného kruhu položíme na plnku a uzatvoríme kraje. Malý vykrojený kruh položíme na stred.

  • 5. Nožničkami nastriháme cesto a potrieme vajíčkom. Dáme piecť na 20 - 30 mnút pri teplote 180-200°. Môžeme urobiť aj sladkú plnku.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Slnečnica slaná

Plnený slnečnicový bochník si môžete pripraviť na slano ja sladko.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 - 30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 - 200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
500 g múka hladká
1 lyžička cukor kryštálový
1/2 kocka droždie
1 sáčok zelenina mrazená
1 konzerva šampióny
100 g majonéza
šunka alebo saláma
syr podľa chuti
1 sáčok olivy
3 ks vajcia
250 - 280 ml mlieko
vegeta
soľ
perníčky radia