Krásna a zároveň chutná perníková dekorácia. Pozrite si foto postup.
1. Kryštálový cukor v nádobe upálime na karamel (nesmie sa spáliť), zalejeme vodou a pomaly varíme, až sa cukor rozpustí. V inej nádobe vymiešame maslo s vajcami, medom, práškovým cukrom a ostatnými prísadami, tak aby sa hmota spenila. Do zmiešanej hmoty prilievame vychladnutý karamel a pridáme múku. Na doske všetko dobré vypracujeme na vláčné cesto. Necháme asi 1 hod. v chlade odpočívať a potom po častiach rozvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme vo vyhriatej rúre do zlatista. Hneď po upečení potrieme rozšľahaným vajcom. Z perníkového cesta si môžeme urobiť podkovu, veniec, čokoľvek, čo vás napadne.
2. Ja som sa rozhodla, že urobím Adventný veniec. Z jednej časti som podľa kartónu vykrojila podkovu na veniec.
3. Studené perníčky zdobíme bielkovou polevou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Krásna a zároveň chutná perníková dekorácia. Pozrite si foto postup.