Tradičná veľkonočná dobrota.
1. Vymiešame vajcia s cukrom a vanilkovým cukrom. Postupne pridáme muku, kypriaci prášok, solamyl, olej a vaječný likér. Všetko dobre vymiešame a vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy na barančeka.
2. Pečieme pri teplote 180°C asi hodinu. Nakoniec podľa fantázie ozdobíme. Najlepšie je barančeka poliať lesklou polevou z Cery a potom posypať farebnými ozdobami alebo ozdobiť krémom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Tradičná veľkonočná dobrota.
5 ks | vajce |
---|---|
250 g | cukor práškový |
1 ks | vanilínový cukor |
250 g | Palmarín roztopený |
250 ml | likér vaječný |
125 g | múka polohrubá |
125 g | Solamyl |
1 bal. | kypriaci prášok do pečiva |
na vysypanie formy | Cera |
múka na vysypanie formy |