Domáce parené buchty sú pochúťkou v každom veku. Slivkové buchty si môžete pripraviť ako chutný sladký obed. Podľa tohto receptu s fotopostupom sa vám určite podaria.
1. Vymiesime si kysnuté cesto. Pomocou mixéra spracujeme všetky suroviny na cesto. Cesto uzavrieme v nádobe, alebo prikryjeme utierkou a necháme asi 30 minút kysnúť.
2. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a rozrežeme na štvorčeky. Do každého štvorca dáme slivku a urobíme buchtičky. Necháme asi 20 minút kysnúť.
3. Buchty varíme nad parou 8 minút. Hotové buchty potrieme roztopeným maslom a posypeme Grankom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Domáce parené buchty sú pochúťkou v každom veku. Slivkové buchty si môžete pripraviť ako chutný sladký obed. Podľa tohto receptu s fotopostupom sa vám určite podaria.
cesto | |
---|---|
500 g | polohrubej múky |
1 ks | vajce |
3 lyžica | Cukru |
1 štipka | soli |
1 ks | sušené droždie |
250 ml | mlieko |
1 pohár 250 ml | slivkový kompót |
2 lyžica | granko |
60 g | roztopené maslo na potretie |