Domáce parené buchty sú pochúťkou v každom veku. Slivkové buchty si môžete pripraviť ako chutný sladký obed. Podľa tohto receptu s fotopostupom sa vám určite podaria.
1. Vymiesime si kysnuté cesto. Pomocou mixéra spracujeme všetky suroviny na cesto. Cesto uzavrieme v nádobe, alebo prikryjeme utierkou a necháme asi 30 minút kysnúť.
2. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a rozrežeme na štvorčeky. Do každého štvorca dáme slivku a urobíme buchtičky. Necháme asi 20 minút kysnúť.
3. Buchty varíme nad parou 8 minút. Hotové buchty potrieme roztopeným maslom a posypeme Grankom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Domáce parené buchty sú pochúťkou v každom veku. Slivkové buchty si môžete pripraviť ako chutný sladký obed. Podľa tohto receptu s fotopostupom sa vám určite podaria.
| cesto | |
|---|---|
| 500 g | polohrubej múky |
| 1 ks | vajce |
| 3 lyžica | Cukru |
| 1 štipka | soli |
| 1 ks | sušené droždie |
| 250 ml | mlieko |
| 1 pohár 250 ml | slivkový kompót |
| 2 lyžica | granko |
| 60 g | roztopené maslo na potretie |