rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Moravský koláč

Klasika, ktorá nikdy neomrzí.

postup:

  • 1. Pripravíme si kysnuté cesto. Prichystáme si kvások z mlieka, droždia a cukru. Spolu rozpustíme a mlieko musí byť vlažné. Obe múky, vajcia, roztopený Palmarin a soľ zmiešame a pridáme kvások. Vypracujeme vláčne cesto a necháme vykysnúť.

  • 2. Kým cesto vykysne, prichystáme si obidve plnky. Tvarohovú plnku vymiešame z tvarohu, Helie, vanilkového cukru, práškového cukru, žĺtka, Zlatého klasu a rumu.

  • 3. Makovú plnku urobíme tak, že najskôr mak trochu zaparíme v mlieku. Potom zmiešame so strúhankou, kryštálovým a vanilkovým cukrom.

  • 4. Keď cesto vykysne, rozvaľkáme a rozdelíme na 16 častí. Vytvarujeme okrúhlu placku s vyvýšeným okrajom a potrieme žĺtkom. Do stredu dáme lyžičku lekváru a okolo dávame na striedačku tvarohovú a makovú plnku. Ukladáme na vymastený plech po 6 ks a pečieme vo vyhriatej rúre.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Moravský koláč

Klasika, ktorá nikdy neomrzí.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    45 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
Tvaroh
300 g múka hladká špeciál
300 g múka polohrubá
1 bal. droždie
250 ml mlieko
100 g Palmarín
4 lyžica cukor kryštálový
1 lyžička soľ
2 ks vajcia
400 g tvaroh jemný
50 g Helia
1 ks vanilkový cukor
4 lyžica cukor práškový
1 ks žĺtko
1 lyžica Zlatý klas
1 lyžica rum
200 g mak mletý
3 lyžica cukor kryštálový
1 ks cukor vanilkový
1 lyžica strúhanka
1/4 liter mlieka
1 ks lekvár
1 ks lekvár
1 ks žltko na potretie

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia