Zvlášť osviežujúci dezert plný citrónovej chuti.
1. Príprava piškótového cesta: Žĺtky vymiešame s (250g) práškovým cukrom do penista, potom pridáme šťavu z jedného celého citróna. V inej miske vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a vmiešame doň 200 g cukru. Do žĺtkovej hmoty opatrne zapracujeme bielkový sneh, preosiatu múku a 120 g maizeny. Cesto rozdelíme na tri časti a každú upečieme na samostatnom plechu vyloženom mastným papierom. Pečieme každý asi 10-12 minút. Upečené cestá necháme vychladnúť.
2. Príprava krému: V mlieku rozmiešame 4 lyžice maizeny a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Vo väčšej miske vymiešame Heliu s 200 g práškového cukru a vanilínovým cukrom. K maslovej hmote pridáme vychladnutú kašu, šťavu z 2 celých citrónov a všetko dobre premiešame.
3. Príprava citrónovej poolevy: V miske vymiešame 200 g preosiateho práškového cukru s vlažnou vodou a citrónovou šťavu z 1 citróna - dohladka.
4. Na plát cesta navrstvíme polovicu krému, prikryjeme druhým plátom, na ktorý natrieme zvyšok krému a prikryjeme posledným plátom cesta. Zákusok zakončíme potretím citrónovou polevou a postriekaním čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Zvlášť osviežujúci dezert plný citrónovej chuti.
250 g | Helia |
---|---|
110 g | múka polohrubá |
850 g | cukor práškový |
4 lyžica | maizena |
20 g | vanilínový cukor |
120 g | maizena |
4 ks | citrón |
10 ks | vajcia |
700 ml | mlieko |
čokoládová poleva |