rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Citrónové rezy

Zvlášť osviežujúci dezert plný citrónovej chuti.

postup:

  • 1. Príprava piškótového cesta: Žĺtky vymiešame s (250g) práškovým cukrom do penista, potom pridáme šťavu z jedného celého citróna. V inej miske vyšľaháme tuhý sneh z bielkov a vmiešame doň 200 g cukru. Do žĺtkovej hmoty opatrne zapracujeme bielkový sneh, preosiatu múku a 120 g maizeny. Cesto rozdelíme na tri časti a každú upečieme na samostatnom plechu vyloženom mastným papierom. Pečieme každý asi 10-12 minút. Upečené cestá necháme vychladnúť.

  • 2. Príprava krému: V mlieku rozmiešame 4 lyžice maizeny a za stáleho miešania uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Vo väčšej miske vymiešame Heliu s 200 g práškového cukru a vanilínovým cukrom. K maslovej hmote pridáme vychladnutú kašu, šťavu z 2 celých citrónov a všetko dobre premiešame. 

  • 3. Príprava citrónovej poolevy: V miske vymiešame 200 g preosiateho práškového cukru s vlažnou vodou a citrónovou šťavu z 1 citróna - dohladka. 

  • 4. Na plát cesta navrstvíme polovicu krému, prikryjeme druhým plátom, na ktorý natrieme zvyšok krému a prikryjeme posledným plátom cesta. Zákusok zakončíme potretím citrónovou polevou a postriekaním čokoládovou polevou. Necháme stuhnúť.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Citrónové rezy

Zvlášť osviežujúci dezert plný citrónovej chuti.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    40 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
250 g Helia
110 g múka polohrubá
850 g cukor práškový
4 lyžica maizena
20 g vanilínový cukor
120 g maizena
4 ks citrón
10 ks vajcia
700 ml mlieko
čokoládová poleva

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia