Svieža ovocná chuť, vhodná aj pre deti.
1. Trená hmota Postup - vajcia s cukrom (práškovým aj vanilínovým) vyšľaháme, pridáme múku s kypriacim práškom a postrúhanou citrónovou kôrou, mlieko a nakoniec prilejeme rozpustený nie horúci Palmarin. Rozotrieme na plech pokrytý papierom. Pečieme pri teplote 180°C približne 20 minút do svetlohnedej farby. Po upečení rozkrojíme na dve časti. Na jednu časť plátu rozotrieme jahodový džem, poukladáme jahody, rozotrieme krém a priložíme druhý plát, necháme stuhnúť. Po stuhnutí rozotrieme citrónovú polevu. A vhodne dozdobíme.
2. Krém Postup – čokoládu rozpustíme a zmiešame so smotanou (160ml). Necháme mierne vychladnúť a primiešame vyšľahanú šľahačku (220ml).
3. Citrónová poleva Postup – všetko spolu dobre vymiešame.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Svieža ovocná chuť, vhodná aj pre deti.
| ghnghn | |
|---|---|
| 60 g | cukor práškový |
| 120 g | múka polohrubá |
| 10 g | vanilínový cukor |
| 65 ml | mlieko |
| 125 g | Palmarín |
| 4 g | kypriaci prášok do pečiva |
| 1 ks | vajce |
| 1/2 ks | citrónová kôra strúhaná |
| 80 g | čokoláda biela |
| 20 g | bielok |
| 150 g | cukor práškový |
| 20 g | citrónová šťava |
| 200 g | jahody - čerstvé |
| ozdoba | čokoláda |
| 160 ml | smotana na šľahanie 33% |
| 220 ml | smotana na šľahanie 33% |