rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Čokoládová polguľa s vanilkovo jahodovým krémom

Nepečená čokoládová dobrôtka 

postup:

  • 1. Príprava korpusu z čokolády: Čokoládu je potrebné natemperovať, aby mala správnu kryštalickú štruktúru a potom s ňou vyliať formu na polguľu. Polgule sú prázdne, je na nich len tenká škrupina. Zroveň si zvyšnú čokoládu vylejeme na priehľadnú fóliu, roztrieme natenko, necháme čiastočne stuhnúť a potom kruhovým vykrajovačom naznačíme malé a veľké kruhy. Neodliepame!!! Jemne zaťažíme a necháme čokoládové kruhy vyzrieť, aby mali lesk. 

  • 2. Príprava náplne: Vychladenú smotanu vyšľaháme. Želatínu namočíme. Vodu s cukrom prevaríme, pridáme oškrabaný vanilkový struk, odstavíme a pridáme napučanú želatinu. Rozpustíme. Necháme vychladnúť. Studenú vlejeme do vyšľahanej smotany a nalejeme do čokoládovej polgule a do silikónovej formy ľubovoľného tvaru do polovice. Do zvyšnej náplne pridáme jahodovú omáčku a doplníme silikónovú formu, tak aby nám vynikol dvojfarebný dezert. Necháme dobre stuhnúť. 

  • 3. Príprava jahodovej omáčky: Jahody rozmixujeme, pridáme kryštálový cukor, vodu a prevaríme pokiaľ ním nezostane zhustnutá omáčka. Odstavíme, dochutíme likérom prípadne citrónovou šťavou. 

  • 4. Polguľu položíme na vykrojené koliesko z čokolády na tanier tak, aby sa nám nekolísala. Položíme malý dezert vyklopený zo silikónovej formy, dozdobíme čokoládovými kolieskami, lesným ovocím a studenou jahodovou omáčkou.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Čokoládová polguľa s vanilkovo jahodovým krémom

Nepečená čokoládová dobrôtka 

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 (chladnutie) min.
  • Teplota
    pečenia:
    -
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
50 g cukor kryštálový
250 g smotana na šľahanie 33%
250 g čokoláda biela
50 g čokoláda mliečna
1 ks vanilkový struk
50 g jahody - čerstvé
10 g želatina plátková
100 ml voda
perníčky radia