Jednoduchá torta, ktorou potešíte každého oslávenca
1. Z bielkov a 100g cukru ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky a 40g cukru vymiešame do penista, pridáme sneh a zľahka vmiešame preosiatu múku, rozohriaty Palmarin a 1,5 PL kaka. Cesto rozotrieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Dáme piecť do predhriatej rúry asi na 45 minút. Po upečení vyklopíme,necháme vychladnúť a pozdľžne rozrežeme.
2. Na miernom ohni necháme zovrieť mlieko rozmiešané s múkou a povaríme asi 2 minúty. Za občasného miešania necháme hustú kašu vychladnúť. Do vychladnutej kaše pridáme zmäknutú Heliu,cukor a zvyšok kakaa a vymiešame do penista. Hotovým krémom plníme pripravený korpus.
3. Na záver hotovú tortu polejeme čokoládovou polevou a podľa potreby ozdobíme.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Jednoduchá torta, ktorou potešíte každého oslávenca
mds | |
---|---|
6 ks | vajcia |
290 g | cukor práškový |
150 g | múka hrubá |
150 g | múka hrubá |
30 g | maslo |
2,5 lyžica | kakao |
150 ml | mlieko |
1,5 lyžica | múka polohrubá |
200 g | Helia |
1 ks | vanilínový cukor |
1 ks | čokoládová poleva |
30 g | Palmarín |