Jemný a lahodný koláč, ktorý prebudí vaše zmysly. (Pozrite si fotopostup.)
1. Bielka vyšľaháme, pridáme práškový cukor a poriadne vyšľaháme. Pridáme žĺtky, zašľaháme.
2. Pridáme múku a prášok do pečiva, kakao a nastrúhanú, čokoládu. Zľahka zamiešame.
3. Vylejeme na plech, vystlaný papierom a upečieme.
4. Z mlieka, pudingu a vanilkového cukru uvaríme puding.
5. Heliu vyšľaháme s práškový cukrom a zmiešame s vychladnutým pudingom. Dobré vyšľaháme.
6. Plát cesta rozkrojíme na poly a na jednú polku rozotrieme plnku. Druhou polkou cesta zakryjeme.
7. Jednú šľahačku vyšľaháme podľa návodu a rozotrieme na cesto.
8. Takisto vyšľaháme aj druhú, ale pridáme 2 malé lyžičky kakaa. Rozotrieme na bielu.
9. Na ňu nastrúhame čokoládu a ozdobíme. Necháme na chvíľu na chladnom mieste stuhnuť.
10. Pokrájame na rezy.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Jemný a lahodný koláč, ktorý prebudí vaše zmysly. (Pozrite si fotopostup.)
5 ks | vajce |
---|---|
3 lyžica | múka polohrubá |
2 lyžica | kakao |
5 lyžica | cukor práškový |
1 bal. | prášok do pečiva |
20 g | čokoláda horká |
3 dl | mlieko |
1 ks | vanilínový cukor |
1 ks | puding vanilkový |
1 ks | Helia |
200 g | cukor práškový |
2 ks | šľahačka prášková |
podľa návodu | mlieko |
podľa potreby | čokoláda |
rumová esencia |