rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Čokoládové tortičky

Malé Jožkine tortičky, ktoré potešia všetky mlsné ručičky.

postup:

  • 1. Piškótové cesto s citrónom - bielka, kryštálový a vanilínový cukor vyšľaháme. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom, pridáme rozpustený Palmarin. Bielkový sneh a žĺtkovú penu spolu zľahka spojíme, pridáme hladkú múku s kakaom a kypriacim práškom. Rozdelíme na 2 časti a rozotrieme na plechy pokryté papierom. Pri teplote 220°C upečieme, približne 7 - 10 min. Po upečení vykrajujeme kolieska ktoré naplníme pomocou cukrárskeho vrecka vanilkovým krémom a hruškovým želé. Necháme stuhnúť. Po stuhnutí máčame do čokolády a povrch dozdobíme poťahovou hmotou.

  • 2. Kakaový krém s lieskovými orechmi - z mlieka, cukru kryštálového, žĺtka, vanilínového cukru a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme. Pridáme rum a zašľaháme zmäknuté maslo a Heliu. Vyšľaháme hladký krém, ktorý dochutíme kakaom a lieskovými orechmi.

  • 3. Broskyňové želé - broskyne nakrájame a prevaríme spolu so šťavou, broskyňovým džemom. Odstavíme pridáme napučanú želatínu, dochutíme citrónovou šťavou.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Čokoládové tortičky

Malé Jožkine tortičky, ktoré potešia všetky mlsné ručičky.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 29.11.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    180 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažké
voda
8 ks vajcia
160 g cukor práškový
130 g múka hladká
20 g cukor vanilínový
5 g kypriaci prášok do pečiva
50 g kakao
50 g Palmarín
2 dl mlieko
30 g Krémový prášok
20 g vanilínový cukor
1 ks žĺtok
100 g maslo
100 g Helia
60 g kryštalový cukor
20 ml rum
30 g kakao
30 g lieskové orechy opražené mleté
250 g Kompótové broskyne
1/2 ks citrónová šťava (citrón)
50 g broskyňový džem
70 g Cera
200 g čokoláda
30 ml voda
100 ml šťava z kompótu

Produkt v recepte:
Cera

perníčky radia