Čokoládová chuť v každom kúsku doplnená o výraznú chuť ríbezlí.
1. Šľahaná hmota s čokoládou Postup - bielka a kryštálový cukor vyšľaháme. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Čokoládu a Palmarin rozpustíme. Bielkový sneh a žĺtkovú penu spolu zľahka zmiešame, pridáme čokoládu s Palmarinom a hladkú múku. Rozotrieme na plech pokrytý papierom. Pri teplote 200°C upečieme, približne 15 min. Po vychladnutí rozkrojíme na polovicu, naplníme ríbezľovou náplňou, a čokoládovým krémom. Necháme stuhnúť. Po stuhnutí nakrájame na trojuholníky a vhodne dozdobíme.
2. Biely čokoládový krém Postup – čokoládu rozpustíme, pridáme tekutú smotanu. Zvyšnú smotanu vyšľaháme a primiešame zľahka do čokolády so smotanou.
3. Ríbezľová náplň Postup – želatínu namočíme do studenej vody, aby napučala. Ríbezle a džem krátko povaríme, odstavíme a primiešame želatínu. Necháme vychladnúť.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Čokoládová chuť v každom kúsku doplnená o výraznú chuť ríbezlí.
smotana | |
---|---|
80 g | Čokoláda horká 50% |
30 g | cukor práškový |
80 g | Palmarín |
4 ks | vajce |
80 g | cukor kryštálový |
80 g | múka hladká |
150 g | čokoláda biela |
200 g | Smotana šľahanie 33% , vyšľahaná |
100 g | ríbezle |
50 g | ríbezľový džem |
6 g | želatina plátková |
10 g | vanilínový cukor |
ozdoba | čokoláda |
75 ml | smotana na šľahanie 33% |
200 ml | Smotana šľahanie 33% , vyšľahaná |
100 ml | smotana na šľahanie 33% |