rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Čokoládové zrná

Chutné zrnká nielen ku kávičke.

postup:

  • 1. Práškový cukor, Palmarin, hladkú múku, pomleté orechy, kakao, postrúhanú čokoládu a žĺtky spolu zmiešame. Vymiešané cesto odložíme na 30 minút do chladničky. Potom ho vyvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou formičky vykrajujeme menšie kolieska.(Ja som robila zrná, tak som na každom druhom koliesku v strede  nožíkom urobila čiaru, aby mali tvar ako zrno.) Zrná poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.

  • 2. Pečieme vo vyhriatej rúre. Po vychladnutí spájame koliesko a vrch zrna krémom a naplnené obalíme v čokoládovej poleve, ktorú si pripravíme z čokolády na varenie a masla, varením nad parou.  

  • 3. Plnka: Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom do neho pridáme vymiešané maslo s kakaom a cukrom. Podľa chuti pridáme rum. Všetko spolu vyšľaháme.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Čokoládové zrná

Chutné zrnká nielen ku kávičke.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    25 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
140 g cukor práškový
300 g Palmarín
400 g múka hladká
80 g orechy mleté
2 ks žĺtok
100 g čokoláda strúhaná
2 lyžica kakao
250 g maslo
200 g cukor práškový
250 ml mlieko
40 g Zlatý klas
1 lyžica kakao
1 ks vanilínový cukor
1 ks čokoláda
2 lyžica Cera
perníčky radia