Chutné zrnká nielen ku kávičke.
1. Práškový cukor, Palmarin, hladkú múku, pomleté orechy, kakao, postrúhanú čokoládu a žĺtky spolu zmiešame. Vymiešané cesto odložíme na 30 minút do chladničky. Potom ho vyvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou formičky vykrajujeme menšie kolieska.(Ja som robila zrná, tak som na každom druhom koliesku v strede nožíkom urobila čiaru, aby mali tvar ako zrno.) Zrná poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.
2. Pečieme vo vyhriatej rúre. Po vychladnutí spájame koliesko a vrch zrna krémom a naplnené obalíme v čokoládovej poleve, ktorú si pripravíme z čokolády na varenie a masla, varením nad parou.
3. Plnka: Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom do neho pridáme vymiešané maslo s kakaom a cukrom. Podľa chuti pridáme rum. Všetko spolu vyšľaháme.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Chutné zrnká nielen ku kávičke.
| 140 g | cukor práškový |
|---|---|
| 300 g | Palmarín |
| 400 g | múka hladká |
| 80 g | orechy mleté |
| 2 ks | žĺtok |
| 100 g | čokoláda strúhaná |
| 2 lyžica | kakao |
| 250 g | maslo |
| 200 g | cukor práškový |
| 250 ml | mlieko |
| 40 g | Zlatý klas |
| 1 lyžica | kakao |
| 1 ks | vanilínový cukor |
| 1 ks | čokoláda |
| 2 lyžica | Cera |