Chutné zrnká nielen ku kávičke.
1. Práškový cukor, Palmarin, hladkú múku, pomleté orechy, kakao, postrúhanú čokoládu a žĺtky spolu zmiešame. Vymiešané cesto odložíme na 30 minút do chladničky. Potom ho vyvaľkáme na pomúčenej doske a pomocou formičky vykrajujeme menšie kolieska.(Ja som robila zrná, tak som na každom druhom koliesku v strede nožíkom urobila čiaru, aby mali tvar ako zrno.) Zrná poukladáme na plech pokrytý papierom na pečenie.
2. Pečieme vo vyhriatej rúre. Po vychladnutí spájame koliesko a vrch zrna krémom a naplnené obalíme v čokoládovej poleve, ktorú si pripravíme z čokolády na varenie a masla, varením nad parou.
3. Plnka: Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom do neho pridáme vymiešané maslo s kakaom a cukrom. Podľa chuti pridáme rum. Všetko spolu vyšľaháme.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Chutné zrnká nielen ku kávičke.
140 g | cukor práškový |
---|---|
300 g | Palmarín |
400 g | múka hladká |
80 g | orechy mleté |
2 ks | žĺtok |
100 g | čokoláda strúhaná |
2 lyžica | kakao |
250 g | maslo |
200 g | cukor práškový |
250 ml | mlieko |
40 g | Zlatý klas |
1 lyžica | kakao |
1 ks | vanilínový cukor |
1 ks | čokoláda |
2 lyžica | Cera |