rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Čokoládovo mandarinková torta

Táto šťavnatá mandarínková torta vám zachutí tak, že ju určite nebudete piecť len raz...

postup:

  • 1. Príprava čokoládového korpusu: 80 g horkej čokolády rozpustíme, pridáme Palmarin, práškový cukor a vymiešame. Prilejeme 3 žĺtka a vymiešame do peny. Vyšľaháme tuhý sneh z 3 bielkov a 80 g kryštálového cukru a spolu s múkou ho pridáme do vymiešanej peny. Zmes rozotrieme do tortovej formy s priemerom 18 cm. Pri nižšej teplote približne 160 - 180 °C pečieme 20 - 30 minút.

  • 2. Príprava vanilkového krému: Z mlieka, 50 g kryštálového cukru, 10 g vanilínového cukru a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Vychladíme a pridáme vyšľahanú Heliu.

  • 3. Po vychladnutí korpus rozkrojíme na 3 časti. Pokropíme rumom a naplníme vanilkovým krémom a mandarinkovým kompótom. 200 g čokolády a 70 g Cery roztopíme. Potiahneme tortu čokoládou a vhodne dozdobíme.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Čokoládovo mandarinková torta

Táto šťavnatá mandarínková torta vám zachutí tak, že ju určite nebudete piecť len raz...

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 - 30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    140 - 160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažké
80 g Palmarín
70 g Cera
80 g múka polohrubá
25 g cukor práškový
130 g cukor kryštálový
40 g krémový prášok Zlatý klas
10 g vanilínový cukor
80 g čokoláda horká
200 g čokoláda na varenie
150 g mandarínkový kompót
4 ks vajcia
300 ml mlieko
50 ml rum

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia