Táto šťavnatá mandarínková torta vám zachutí tak, že ju určite nebudete piecť len raz...
1. Príprava čokoládového korpusu: 80 g horkej čokolády rozpustíme, pridáme Palmarin, práškový cukor a vymiešame. Prilejeme 3 žĺtka a vymiešame do peny. Vyšľaháme tuhý sneh z 3 bielkov a 80 g kryštálového cukru a spolu s múkou ho pridáme do vymiešanej peny. Zmes rozotrieme do tortovej formy s priemerom 18 cm. Pri nižšej teplote približne 160 - 180 °C pečieme 20 - 30 minút.
2. Príprava vanilkového krému: Z mlieka, 50 g kryštálového cukru, 10 g vanilínového cukru a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Vychladíme a pridáme vyšľahanú Heliu.
3. Po vychladnutí korpus rozkrojíme na 3 časti. Pokropíme rumom a naplníme vanilkovým krémom a mandarinkovým kompótom. 200 g čokolády a 70 g Cery roztopíme. Potiahneme tortu čokoládou a vhodne dozdobíme.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Táto šťavnatá mandarínková torta vám zachutí tak, že ju určite nebudete piecť len raz...
80 g | Palmarín |
---|---|
70 g | Cera |
80 g | múka polohrubá |
25 g | cukor práškový |
130 g | cukor kryštálový |
40 g | krémový prášok Zlatý klas |
10 g | vanilínový cukor |
80 g | čokoláda horká |
200 g | čokoláda na varenie |
150 g | mandarínkový kompót |
4 ks | vajcia |
300 ml | mlieko |
50 ml | rum |