Torta je príjemne čokoládová s mierne kyslastou príchuťou višní, ktoré ju osviežia.
1. Tmavé cesto: Zo 6 vajec, 200g cukru, 250g múky, 2 lyžíc kakaa, 2 lyžíc oleja a pol prášku do pečiva upečieme cesto, ktoré potom prekrojíme na polovicu.
2. Svetlé cesto: Zo 4 vajec, 150 g cukru, 200g múky, 1 lyžice oleja a 1 prášku do pečiva upečieme cesto a tiež prekrojíme na polovicu. Máme teda dve svetlé a dve tmavé cestá.
3. Čokoládový krém: Z 1 l mlieka a 3 klasov uvaríme krém. Vychladnutý zmiešame s 250 g masla vymiešaného s 3 veľkými lyžicami práškového cukru a 2 lyžicami kakaa.
4. Višňový krém: V 3 dcl šťavy z višňového kompótu (ak chýba, zvyšok doliať vodou) uvaríme 1 zlatý klas. Keď vychladne, vmiešame 100 g masla (Helia) vymiešaného s 3 lyžicami práškového cukru.
5. Plníme tortu: Spodný tmavý plát natrieť polovicou čokoládového krému, potom ide svetlý plát, višňový krém (do ktorého poukladáme aj vykôstkované višne), druhý svetlý plát, druhá polovica čokoládového krému a navrch tmavý plát. Tortu poliať čokoládou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Torta je príjemne čokoládová s mierne kyslastou príchuťou višní, ktoré ju osviežia.
| cukor | |
|---|---|
| 10 ks | vajce |
| 2 lyžica | kakao |
| 1 bal. | prášok do pečiva |
| 3 lyžica | olej |
| 1 liter | mlieko |
| 4 ks | Zlatý klas |
| 350 g | Helia |
| 2 lyžica | kakao |
| 6 lyžica | cukor práškový |
| višne vykôstkované kompótové | |
| podľa potreby | čokoláda |
| 350 g | cukor kryštálový |
| 450 g | múka hladká |