rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Čokoládovo - višňová torta

Torta je príjemne čokoládová s mierne kyslastou príchuťou višní, ktoré ju osviežia.

postup:

  • 1. Tmavé cesto:  Zo 6 vajec, 200g cukru, 250g múky, 2 lyžíc kakaa, 2 lyžíc oleja a pol prášku do pečiva upečieme cesto, ktoré potom prekrojíme na polovicu.

  • 2. Svetlé cesto: Zo 4 vajec, 150 g cukru, 200g múky, 1 lyžice oleja a 1 prášku do pečiva upečieme cesto a tiež prekrojíme na polovicu. Máme teda dve svetlé a dve tmavé cestá.

  • 3. Čokoládový krém: Z 1 l mlieka a 3 klasov uvaríme krém. Vychladnutý zmiešame s 250 g masla vymiešaného s 3 veľkými lyžicami práškového cukru a 2 lyžicami kakaa.

  • 4. Višňový krém: V 3 dcl šťavy z višňového kompótu (ak chýba, zvyšok doliať vodou) uvaríme 1 zlatý klas. Keď vychladne, vmiešame 100 g masla (Helia) vymiešaného s 3 lyžicami práškového cukru.

  • 5. Plníme tortu: Spodný tmavý plát natrieť polovicou čokoládového krému, potom ide svetlý plát, višňový krém (do ktorého poukladáme aj vykôstkované višne), druhý svetlý plát, druhá polovica čokoládového krému a navrch tmavý plát. Tortu poliať čokoládou.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Čokoládovo - višňová torta

Torta je príjemne čokoládová s mierne kyslastou príchuťou višní, ktoré ju osviežia.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    50 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    15 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
cukor
10 ks vajce
2 lyžica kakao
1 bal. prášok do pečiva
3 lyžica olej
1 liter mlieko
4 ks Zlatý klas
350 g Helia
2 lyžica kakao
6 lyžica cukor práškový
višne vykôstkované kompótové
podľa potreby čokoláda
350 g cukor kryštálový
450 g múka hladká

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia