Ku kávičke sa akurát hodia tieto chutné croissanty. Vyskúšajte ich, tu je recept.
1. Zo všetkých surovín okrem palmarínu si urobíme cesto. Potom ho dáme kysnúť do chladničky na 50 minút. Droždie dávam niekedy klasické, vtedy ho rozmrvím do múky, nenechávam kysnúť.
2. Cesto vyberieme z chladničky a na doske rozvaľkáme do obdĺžnika. Na cesto nakrájame palmarín. Vhodné je si ho dať na 10 minút do mrazničky, lepšie sa potom krája. Potom ho tam jemne vtlačíme. Cesto potom 3 krát preložíme a zavinieme do fólie a dáme do chladničky na 1 hodinu. Toto zopakujeme 3 krát. Napokon zabalené cesto necháme cez noc v chladničke, na druhý deň s ním pracujeme.
3. Na druhý deň si cesto rozvaľkáme do obdĺžnika a z neho krájame trojuholníky a tvarujeme croissanty.
4. Na plechu ich necháme kysnúť 25 minút, potrieme vajíčkom a pečieme na 190 stupňov 15 minút. Croissanty môžme aj plniť, napr. lekvár, čokoláda ...
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Ku kávičke sa akurát hodia tieto chutné croissanty. Vyskúšajte ich, tu je recept.
cesto | |
---|---|
280 ml | vlažné mlieko |
450 g | múka hladká |
1 ks | droždie (sušené) |
75 g | cukor kryštálový |
15 g | soľ |