Perník je jemný, a dá sa robiť na viac spôsobov. Vyskúšajte ho aj vy podľa tohto fotoreceptu.
1. Pripravíme si suroviny
2. Vymiešame vajíčka s práškovým, vanilkovým a škoricovým cukrom.
3. Postupne pridáme tekuté suroviny s cuketou (jablkami) a pridáme múku s práškom do perníka, ak náhodou nemáme prášok do perníka, dáme prášok do pečiva a perníkové korenie.
4. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme piecť do predhriatej rúry.
5. Hotový a vychladnutý koláč potrieme marhuľovým lekvárom a posypeme kokosovou múčkou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Perník je jemný, a dá sa robiť na viac spôsobov. Vyskúšajte ho aj vy podľa tohto fotoreceptu.
| cesto | |
|---|---|
| 3 ks | vajcia |
| 400 g | Práškový cukor |
| 400 g | polohrubá múka |
| 1 ks | prášok do perníka |
| 500 g | struhaná cuketa alebo jablká |
| 2 dl | olej |
| 2 lyžica | kakao |
| 1 ks | vanilkový cukor |
| 1 ks | škoricový cukor |