rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Medové rezy

Dobre známe medové rezy, ktoré vás nikdy nesklamú.

postup:

  • 1. Na cesto si prichystáme: 500 dkg hladkej múky, 28 dkg práš. cukru 14 dkg masla, 4 lyžice medu, 2 vajíčka, 1 káv. lyžička sódy, 1 káv. lyžička škorice, 20 ks pomletých klinčekov. Postup: všetky suroviny spojíme a vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke odstáť. Najlepšie do druhého dňa. Potom cesto rozdelíme na 3 časti, ktoré postupne vyváľame a pečieme na opačnej strane plechu.

  • 2. Plnku urobíme nasledovne: 1 l mlieka, 2 Zlaté klasy a 3 celé vajcia, 250g Helie, 20 dkg práš. cukru. Postup: z mlieka a Zlatých klasov uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Potom si vymiešame Heliu s cukrom. Postupne pridávame vychladený puding. Plnku si rozdelíme na 2 časti a naplníme upečené pláty. Vrch posypeme práškovým cukrom. Môžeme poliať aj čokoládovou polevou.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Medové rezy

Dobre známe medové rezy, ktoré vás nikdy nesklamú.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    40 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    15 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažké
500 g múka hladká
280 g cukor práškový
140 g Palmarín
4 lyžica med
5 ks vajcia
1 lyžička sóda bikarbóna
1 lyžička škorica mletá
20 ks klinčeky drvené
1 liter mlieko
2 bal. krémový prášok Zlatý klas
250 g Helia
200 g cukor práškový
perníčky radia