Koláč bohatý na rôzne chute.. Pozrite si fotorecept.
1. Príprava cesta: Do misy dáme 250 g Palmarinu, 180 g práškového cukru a vanilínový cukor. Všetko dobre zmiešame. Potom pridáme 5 vajec a znova premiešame. Múku premiešame s kypriacim práškom a so soľou a následne postupne po lyžiciach pridávame do maslovo - vajcového cesta.
2. Vykôstkované višne necháme odkvapkať, kým pripravíme cesto.
3. Na vymastený plech nalejeme polovičku cesta, a do druhej polovice cesta pridáme 3 kvapky rumu alebo rumovej esencie a polievkovú lyžicu mlieka. Zmiešame a nakoniec pridáme 2 polievkové lyžice kakaa. Nakoniec ešte raz všetko dobre zmiešame a nalejeme na žlté cesto (nerovnomerne).
4. Odkvapkané višne dáme na cesto a lyžicou ich zatlačíme. Koláč dáme do trúby, ktorú sme predhriali na 170 až 200 stupňov. Pečieme 30 minút, a počas pečenia trúbu neotvárame. Otvárame až po 30 minútach.
5. Príprava plnky: Uvaríme puding z 500 ml mlieka, vanilkového pudingu a 3 lyžíc kryštálového cukru. Potom pridáme 250 g roztopenej Helie a 80 g práškového cukru a všetko dobre zmiešame. Plnku nalejeme na vychladnuté cesto. Necháme vychladnúť, dáme do chladničky a pripravíme polevu.
6. Príprava polevy: Na miernom ohni roztopíme čokoládu, 1 polievkovú lyžicu Palmarinu a 2 lyžice mlieka. Polevu natrieme na vychladenú plnku. Dáme na 1 hod do chladničky a môžeme podávať prizdobené napríklad šľahačkou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Koláč bohatý na rôzne chute.. Pozrite si fotorecept.
260 g | Palmarín |
---|---|
250 g | Helia |
400 g | múka hladká |
3 lyžica | cukor kryštálový |
260 g | cukor práškový |
1 ks | vanilínový cukor |
1 ks | kypriaci prášok do pečiva |
2 lyžica | kakaový prášok |
1 ks | puding vanilkový |
100 g | čokoláda horká |
rumová esencia | |
700 ml | višne vykôstkované kompótové |
5 ks | vajcia |
700 ml | mlieko |
štipka | soľ |