rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Dunajský koláč

Koláč bohatý na rôzne chute.. Pozrite si fotorecept.

postup:

  • Dunajský koláč

    1. Príprava cesta: Do misy dáme 250 g Palmarinu, 180 g práškového cukru a vanilínový cukor. Všetko dobre zmiešame. Potom pridáme 5 vajec a znova premiešame. Múku premiešame s kypriacim práškom a so soľou a následne postupne po lyžiciach pridávame do maslovo - vajcového cesta.

  • 2. Vykôstkované višne necháme odkvapkať, kým pripravíme cesto.

  • Dunajský koláč

    3. Na vymastený plech nalejeme polovičku cesta, a do druhej polovice cesta pridáme 3 kvapky rumu alebo rumovej esencie a polievkovú lyžicu mlieka. Zmiešame a nakoniec pridáme 2 polievkové lyžice kakaa. Nakoniec ešte raz všetko dobre zmiešame a nalejeme na žlté cesto (nerovnomerne).

  • Dunajský koláč

    4. Odkvapkané višne dáme na cesto a lyžicou ich zatlačíme. Koláč dáme do trúby, ktorú sme predhriali na 170 až 200 stupňov. Pečieme 30 minút, a počas pečenia trúbu neotvárame. Otvárame až po 30 minútach.

  • Dunajský koláč

    5. Príprava plnky: Uvaríme puding z 500 ml mlieka, vanilkového pudingu a 3 lyžíc kryštálového cukru. Potom pridáme 250 g roztopenej Helie a 80 g práškového cukru a všetko dobre zmiešame. Plnku nalejeme na vychladnuté cesto. Necháme vychladnúť, dáme do chladničky a pripravíme polevu.

  • 6. Príprava polevy: Na miernom ohni roztopíme čokoládu, 1 polievkovú lyžicu Palmarinu a 2 lyžice mlieka. Polevu natrieme na vychladenú plnku. Dáme na 1 hod do chladničky a môžeme podávať prizdobené napríklad šľahačkou. 

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Dunajský koláč

Koláč bohatý na rôzne chute.. Pozrite si fotorecept.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 - 200 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
260 g Palmarín
250 g Helia
400 g múka hladká
3 lyžica cukor kryštálový
260 g cukor práškový
1 ks vanilínový cukor
1 ks kypriaci prášok do pečiva
2 lyžica kakaový prášok
1 ks puding vanilkový
100 g čokoláda horká
rumová esencia
700 ml višne vykôstkované kompótové
5 ks vajcia
700 ml mlieko
štipka soľ

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia