Rozmanité a originálne linecké pečivo, vhodné na každú sviatočnú príležitosť aj s fotopostupom.
1. Pripravíme si suroviny. V mise spolu zmiešame všetko (okrem kakaa) na hladké cesto.
2. Do jednej polovice pridáme lyžicu kakaa. Zabalíme do fólie a minimálne na 1 hodinu dáme do chladu odležať.
3. Cesto vyvaľkáme na trochu hrubšie, asi 4-5 mm, pretože tieto koláčiky sa nezliepajú, ako klasické. Začíname vykrajovať. Na jeden koláčik používame 2 formičky, menšou vykrojíme stred. Tento neodhadzujeme, ale vložíme ho do väčšieho koláčika inej farby.
4. Takto to vyzerá pred pečením, stredy jemne popritláčame, aby sa nám chytili o okraje.
5. Dáme piecť, max. 10 minút. Takto to vyzerá po upečení, neposýpam to už cukrom, samo o sebe je to pekné.
6. Zdobeniu a spájaniu tohto dvojfarebného pečiva sa však medze nekladú.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Rozmanité a originálne linecké pečivo, vhodné na každú sviatočnú príležitosť aj s fotopostupom.
250 g | Palmarín |
---|---|
350 g | múka hladká špeciál |
150 g | cukor práškový |
3 ks | žĺtok |
1 lyžica | kakao |