Naozaj fantastický ovocný koláč od Sylvie :) s fotopostupom.
1. Z hladkej múky, cukru, vanilky, Palmarinu, kypriaceho prášku a vajca rýchlo vypracujeme krehké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na pol hodiny do chladničky. 26 cm tortovú formu vymastíme maslom a vyložíme vyvaľkaným cestom, pričom vytvoríme aj okraje asi do polovice formy.
2. Dno posypeme rozmrvenými piškótami.
3. Scedené a odkvapkané ovocie rozložíme na piškóty.
4. Z mlieka, Zlatého klasu a trochy kryštálového cukru uvaríme redší puding, ktorý vychladíme a navrstvíme na ovocie. 70 g práškového cukru, 30 g masla, sladkú smotanu na miernom ohni miešame do rozpustenia a prisypeme mandle. Hmotu rozotrieme na puding.
5. Koláč vložíme do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme do zlatova asi 20-25 minút. Koláč vo forme necháme vychladnúť a až potom ho vyberieme z formy a nakrájame.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Naozaj fantastický ovocný koláč od Sylvie :) s fotopostupom.
250 g | múka hladká |
---|---|
1 ks | vajcia |
70 g | cukor práškový |
1/2 bal. | vanilínový cukor |
140 g | Palmarín |
1 lyžička | kypriaci prášok do pečiva |
čučoriedkový kompót | |
broskyňový kompót | |
100 g | mandle sekané |
piškóty detské | |
2 lyžica | smotana na šľahanie 33% |
70 g | cukor práškový |
30 g | Helia |
1,5 bal. | krémový prášok Zlatý klas |
750 ml | mlieko |
3 lyžica | cukor kryštálový |