rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Figový koláč

Chuť Balkánu, sladké figy vo výbornom koláčiku. Vyskúšajte recept!

postup:

  • 1. Zmiešame všetky suroviny na cesto okrem žĺtkov a vody. Maslo by malo byť zmäknuté. Vznikne sypké cesto. Ku nemu sa pridajú žĺtka a troška vody a vypracuje sa vláčne cesto.

  • 2. Cesto sa rozdelí na dve časti, roztlačí sa na dve hrubšie placky, zabalí sa do fólie a nechá sa odpočinúť v chladničke 1 hodinu.

  • 3. Cesto robievam v dvoch malých tortových formách. Keď sa vyberie cesto z chladničky, rozbalíte ho. Spodná fólia sa ponechá a zvrchu sa prikryje ďalšou fóliou. Medzi nimi sa vyvaľká na požadovanú veľkosť a hrúbku.

  • 4. Jedna fólia sa stiahne a cesto sa vloží stranou nepokrytou fóliou do formy. Z hornej strany, ktorá je pokrytá fóliou sa dá cesto dobre pritlačiť ku stenám formy a hlavne upraviť v rohoch formy. Horná fólia sa stiahne a cesto sa na okrajoch nožom zarovná, tak aby vznikol rovnomerný nižší okraj.

  • 5. Rúra sa zohreje na 170°C. Cesto sa popichá vidličkou a dá sa piecť na 20 minút. Potom sa potrie rozšľahaným žĺtkom a ešte sa 7 minút dopečie.

  • 6. Kým sa cesto pečie pripravíme si figovú zmes, tak že sušené figy, ríbezľový džem a figový džem rozmixujeme v mixéri. Vznikne mierne tekutá zmes.

  • 7. Po dopečení cesta, vytvorený korpus potrieme figovou zmesou a dekoratívne rozložíme na povrchu štvrťky čerstvých fíg. Vložíme opäť do rúry a necháme trocha zapiecť asi 5-10 minút. Po vybratí ešte figy potrieme figovým džemom a posypeme jemne práškovým cukrom.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Figový koláč

Chuť Balkánu, sladké figy vo výbornom koláčiku. Vyskúšajte recept!

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 16.10.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
120 g Palmarín
220 g hladkej múky
75 g Práškový cukor
1 štipka soľ
2 g žĺtok
1 troška voda
150 g sušených fíg
100 g džem ríbelový
100 g figového džemu
12 ks figy čerstvé

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia