Výborné podkovičky s Baileys nie len pre šťastie.
1. Múku, cukor preosejeme, pridáme zmäknutý nakrájaný Palmarin, vanilínový cukor, žĺtok, mleté vlašské orechy, badián a nastrúhanú pomarančovú kôru. Zmiesime tuhé cesto ktoré necháme odležať 3 hodiny alebo do druhého dňa. Po odležaní rozvaľkáme na hrúbku 5mm a vykrajujeme podkovičky. Pri teplote 180°C pečieme približne 7 - 10 min.
2. Po upečení a vychladnutí nastriekame gaštanový krém a necháme stuhnúť. Gaštanový krém - smotanu prevaríme a vlejeme do mliečnej čokolády, rozpustíme a pridáme gaštanové pyré. Rozmiešame a nakoniec zašľaháme zmäknuté maslo a Heliu. Vyšľaháme hladký krém.
3. Po stuhnutí máčame do čokolády a ozdobíme vlašským orechom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Výborné podkovičky s Baileys nie len pre šťastie.
130 g | múka polohrubá |
---|---|
60 g | vlašské orechy mleté |
90 g | Palmarín |
90 g | cukor práškový |
1 ks | žĺtok |
10 g | vanilínový cukor |
štipka | badián mletý |
5 g | pomarančová kôra strúhaná |
125 g | gaštanové pyré (rozmixované gaštany) |
80 g | čokoláda mliečna |
40 g | maslo |
40 g | Helia |
10 ml | Baileys |
30 g | smotana na šľahanie 33% |
200 g | čokoláda tmavá |
70 g | Cera |