rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Gaštanovo orechové podkovičky – 30ks

Výborné podkovičky s Baileys nie len pre šťastie.

postup:

  • 1. Múku, cukor preosejeme, pridáme zmäknutý nakrájaný Palmarin, vanilínový cukor,  žĺtok, mleté vlašské orechy, badián  a nastrúhanú pomarančovú kôru. Zmiesime tuhé cesto ktoré necháme odležať 3 hodiny alebo do druhého dňa. Po odležaní rozvaľkáme na hrúbku 5mm a vykrajujeme podkovičky. Pri teplote 180°C pečieme približne 7 - 10 min.

  • 2. Po upečení a vychladnutí nastriekame gaštanový krém a necháme stuhnúť. Gaštanový krém - smotanu prevaríme a vlejeme do mliečnej čokolády, rozpustíme a pridáme gaštanové pyré. Rozmiešame a nakoniec zašľaháme zmäknuté maslo a Heliu. Vyšľaháme hladký krém.

  • 3. Po stuhnutí máčame do čokolády a ozdobíme vlašským orechom.   

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Gaštanovo orechové podkovičky – 30ks

Výborné podkovičky s Baileys nie len pre šťastie.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    60 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    7- 10 minút min.
  • Teplota
    pečenia:
    160 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
130 g múka polohrubá
60 g vlašské orechy mleté
90 g Palmarín
90 g cukor práškový
1 ks žĺtok
10 g vanilínový cukor
štipka badián mletý
5 g pomarančová kôra strúhaná
125 g gaštanové pyré (rozmixované gaštany)
80 g čokoláda mliečna
40 g maslo
40 g Helia
10 ml Baileys
30 g smotana na šľahanie 33%
200 g čokoláda tmavá
70 g Cera
perníčky radia