rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Hruškový závin

Výborná štrúdľa, ktorá vás vráti do detských čias. Pre zjednodušenie prípravy si pozrite aj fotopostup.

postup:

  • Hruškový  závin

    1. Lístkové cesto rozdelíme na dve časti, vyvaľkáme, preložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Naznačíme stred, kam pôjde plnka a okraje šikmo narežeme.

  • Hruškový  závin

    2. Hrušky očistíme a nastrúhame, osladíme kryštálovým a škoricovým cukrom, pridáme hrozienka, navrstvíme/bez šťavy/ do stredu cesta, posypeme strúhankou a striedavo prekladáme narezané časti cesta. Do šťavy, ktorá zostala z hrušiek pridáme mak a práškový cukor, ak treba zahustíme strúhankou a tak isto pokračujeme na druhý plát cesta.

  • Hruškový  závin

    3. Takto pripravené štrúdle potrieme rozšľahaným vajíčkom.

  • Hruškový  závin

    4. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 150°C asi 20 min.

  • Hruškový  závin

    5. Vychladnuté štrúdle nakrájame a pocukrujeme.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Hruškový závin

Výborná štrúdľa, ktorá vás vráti do detských čias. Pre zjednodušenie prípravy si pozrite aj fotopostup.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    150 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
500 g lístkové cesto
6 ks hruška
4 lyžica cukor kryštálový
2 ks škoricový cukor
2 lyžica hrozienka
2 lyžica strúhanka
1 ks vajcia
200 g mak mletý
150 g cukor práškový
perníčky radia