rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Jablková torta od babičky

Chcete pre zmenu potešiť babičku vy? Prekvapte ju vlastnoručne upečenou jablkovou tortou.

postup:

  • 1. Príprava cesta: Ošúpané a nastrúhané jabĺčka zasypeme 5 lyžicami krupice, premiešame a necháme postáť.

  • 2. Medzitým si vymastíme a strúhankou vysypeme 2 tortové formy. Môže sa piecť aj v jednej, ale tento druh korpusu sa obtiažnejšie prekrajuje, lebo je vlhký. Rúru nastavíme na 170 - 180 °C.

  • 3. Mleté orechy (alebo mandle) si nasucho opražíme na panvici, po odstavení primiešame 3 lyžice kakaa a necháme vychladnúť. Vymiešame žĺtka so 150 g cukru a bielka na tuhý sneh.

  • 4. Do jabĺčok primiešame žĺtkovú hmotu, potom pomaly pridávame orechy s kakaom a prášok do pečiva. Na koniec jemne vmiešame sneh z bielkov.

  • 5. Pečieme vo vyhriatej rúre na 170 °C 35 - 40 minút, kým sa cesto nezačne odlučovať od bokov formy.

  • 6. Príprava krému: Rozpustíme Heliu s vodou, pomaly primiešavame 150 g preosiateho cukru a kakao. Varíme za stáleho miešania do zovretia. Odstavíme a občas premiešame, kým vychladne.

  • 7. Korpus po vytiahnutí z rúry potrieme džemom. Vychladnutý krém nanášame na vychladnutý korpus. Polovicu krému medzi 2 korpusy, polovicu na vrch a boky torty.

  • 8. Ozdobíme praženými mandľovými lupienkami (alebo ľubovoľne podľa chuti) a podávame so šľahačkou.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Jablková torta od babičky

Chcete pre zmenu potešiť babičku vy? Prekvapte ju vlastnoručne upečenou jablkovou tortou.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    35 - 40 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 - 180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
150 g Helia
360 g cukor práškový
5 lyžica detská krupica
9 g kypriaci prášok do pečiva
6 lyžica kakao
malinový džem
100 g orechy mleté
50 g mandľové lupienky opražené
120 g jablká
soľ
3 lyžica voda

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia