rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Jablkovo-škoricový mriežkovaný koláč

Jablko a škorica nezmeniteľne patria k Vianociam, ale radi si ho dáme aj na jeseň, jar, či v lete :).

postup:

  • 1. V nádobe zmiešame preosiatu múku, vanilkový cukor, pridáme prášok do pečiva, práškový cukor a zmäknutý Palmarin. Postupne prilievame mlieko a vajce a rukami dobre spracujeme.

  • 2. Menšiu formu vymažeme kúskom masla a vystelieme väčšou časťou cesta (asi 3/4) aj po bokoch. Jablká nastrúhame nahrubo, zmiešame so škoricovým cukrom a zakryjeme cesto. Zvyšnú 1/4 cesta rozvaľkáme, pokrájame a naukladáme navrch vo forme mriežky. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 170 ˚C cca 30 minút.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Jablkovo-škoricový mriežkovaný koláč

Jablko a škorica nezmeniteľne patria k Vianociam, ale radi si ho dáme aj na jeseň, jar, či v lete :).

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 17.11.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    6
  • Čas
    pečenia:
    30 min.
  • Teplota
    pečenia:
    170 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
125 g Palmarín
250 g múka polohrubá
50 ml mlieko
1 ks vajce
1 lyžica vanilkový cukor
1 lyžica Práškový cukor
1 lyžička kypriaci prášok do pečiva
4 ks jablká
1 lyžica škoricový cukor

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia