Jablko a škorica nezmeniteľne patria k Vianociam, ale radi si ho dáme aj na jeseň, jar, či v lete :).
1. V nádobe zmiešame preosiatu múku, vanilkový cukor, pridáme prášok do pečiva, práškový cukor a zmäknutý Palmarin. Postupne prilievame mlieko a vajce a rukami dobre spracujeme.
2. Menšiu formu vymažeme kúskom masla a vystelieme väčšou časťou cesta (asi 3/4) aj po bokoch. Jablká nastrúhame nahrubo, zmiešame so škoricovým cukrom a zakryjeme cesto. Zvyšnú 1/4 cesta rozvaľkáme, pokrájame a naukladáme navrch vo forme mriežky. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 170 ˚C cca 30 minút.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Jablko a škorica nezmeniteľne patria k Vianociam, ale radi si ho dáme aj na jeseň, jar, či v lete :).
125 g | Palmarín |
---|---|
250 g | múka polohrubá |
50 ml | mlieko |
1 ks | vajce |
1 lyžica | vanilkový cukor |
1 lyžica | Práškový cukor |
1 lyžička | kypriaci prášok do pečiva |
4 ks | jablká |
1 lyžica | škoricový cukor |