Veľmi osviežujúci a tie orechy keď nie sú pomleté, s jablkami, sú úžasné.
1. Múku premiešame s cukrom, pridáme kypriaci prášok a vmiešame maslo, žĺtky a podľa potreby mlieko. Vypracujeme tuhé cesto, ktoré môžeme dať na 2 hodiny do chladničky.
2. Plech si vystelieme papierom na pečenie. 2/3 cesta rozvaľkáme na plech (môžeme použiť malý valček priamo na plechu, alebo pohár ). Cesto posypeme strúhankou a na hrubo postrúhanými jablkami. Posypeme cukrom, škoricou a nahrubo posekanými orechami.
3. Z bielok si vyšľaháme sneh a rozotrieme na jablkovú zmes. Zvyšnú 1/3 cesta postrúhame na hrubom strúhadle rovnomerne na bielka a dáme piecť do rúry. Nakoniec roztopíme čokoládu s Cerou a jemne pokvapkáme koláč.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Veľmi osviežujúci a tie orechy keď nie sú pomleté, s jablkami, sú úžasné.
mlieko | |
---|---|
450 g | múka polohrubá |
1/2 bal. | kypriaci prášok do pečiva |
2 ks | žĺtok |
200 g | cukor práškový |
120 g | Palmarín |
10 ks | jablká |
4 ks | bielok |
50 g | čokoláda na varenie |
2 lyžica | Cera |
100 g | orechy |
0,5 liter | mlieka |