rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Jahôdkové kocky

Jahodová explózia chuti.

postup:

  • 1. Piškótové cesto: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do penista. Potom pridáme zmäknutý Palmarin, hrubú múku rozmiešanú s kakaom, kypriaci prášok a podľa potreby niekoľko lyžíc vody. Premiešame spolu s tuhým snehom z bielkov a rozvrstvíme na vymastený a vysypaný plech. Upečieme pri 180 stupňoch.

  • 2. Na vychladnutý koláč rovnomerne rozvrstvíme krém, ktorý posypeme posekanou alebo postrúhanou čokoládou. Príprava krému: Šťavu z jahôd scedíme zmiešame so Zlatým klasom a uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej kaše postupne vmiešavame vymiešané maslo s práškovým cukrom a posekané jahody.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Jahôdkové kocky

Jahodová explózia chuti.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    80 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    15 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
6 ks vajce
250 g cukor práškový
250 g múka polohrubá
100 g Palmarín
1 lyžička kakao
1/2 bal. kypriaci prášok do pečiva
1 ks jahodový kompót
1 ks Zlatý klas
250 g maslo
150 g cukor práškový
50 g čokoláda na varenie
perníčky radia