Jahodová explózia chuti.
1. Piškótové cesto: Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do penista. Potom pridáme zmäknutý Palmarin, hrubú múku rozmiešanú s kakaom, kypriaci prášok a podľa potreby niekoľko lyžíc vody. Premiešame spolu s tuhým snehom z bielkov a rozvrstvíme na vymastený a vysypaný plech. Upečieme pri 180 stupňoch.
2. Na vychladnutý koláč rovnomerne rozvrstvíme krém, ktorý posypeme posekanou alebo postrúhanou čokoládou. Príprava krému: Šťavu z jahôd scedíme zmiešame so Zlatým klasom a uvaríme hustú kašu. Do vychladnutej kaše postupne vmiešavame vymiešané maslo s práškovým cukrom a posekané jahody.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Jahodová explózia chuti.
6 ks | vajce |
---|---|
250 g | cukor práškový |
250 g | múka polohrubá |
100 g | Palmarín |
1 lyžička | kakao |
1/2 bal. | kypriaci prášok do pečiva |
1 ks | jahodový kompót |
1 ks | Zlatý klas |
250 g | maslo |
150 g | cukor práškový |
50 g | čokoláda na varenie |