rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Jahodová bomba

Bomba, ktorá zatrasie vašimi chuťovými pohárikmi.

postup:

  • 1. Príprava rolády: žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a múku. Na plech položíme papier na pečenie (lepšie sa nám potom bude manipulovať s cestom) a vylejeme naň cesto v tenkej vrstve (hrúbka cca 1 cm) a upečieme. Ešte teplé cesto potrieme džemom a roládu stočíme a necháme vychladnúť. Vychladnutú roládu nakrájame. Hrúbka nakrájaných kúskov by mala byť cca 0,5 cm, aby nám vyšlo čo najviac kúskov.

  • 2. Zoberieme si misku (výška cca 10 cm, šírka cca 20 cm) a vystelieme ju potravinovou fóliou. Dno I boky misky vyložíme nakrájanou roládou (roláda nám musí ostať ešte aj na pokrytie spodnej časti torty).

  • 3. Príprava plnky: vymiešame kyslú smotanu a smotanu na šľahanie s vanilkovým cukrom a prídáme želatínu. Príprava želatíny: do tohto receptu sa mi najviac osvedčila želatína, ktorá sa nevarí. Želatínu vysypeme do pohára, do ktorého sme dali 4 kávové lyžičky vody. Necháme 10 minút napučať. Potom želatínu zohrejeme, kým sa nerozpustí a hneď pridáme do smotanovej plnky, zamiešame a nalejeme plnku do misky s roládou. Dáme do chladničky stuhnúť cca na 3 hodiny (ak nás netlačí čas najlepšie nechať v chladničke do ďalšieho dňa). Poznámka: je dôležité použiť 16%-nú kyslú smotanu a 33%-nú smotanu na šľahanie, aby bola plnka dostatočne stuhnutá a po vyklopení z misy nezačala “padať”.

  • 4. Na stuhnutú plnku naukladáme prepolené jahody, čo najhustejšie (ale nie do výšky, aby boli potom celé zaliate Zlatým klasom). 400 ml šťavy z jahôd zmiešame so Zlatým klasom a uvaríme. Necháme mierne vychladnúť a nalejeme v rovnomernej vrstve na jahody. Spodnú časť torty hneď prikryjeme zvyšnou roládou (ak jej nemáme dosť môžeme použiť piškóty). Dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí by sa mala dať torta z misky pekne vyklopiť.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Jahodová bomba

Bomba, ktorá zatrasie vašimi chuťovými pohárikmi.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    30 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    10 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažké
100 g múka hrubá
100 g cukor kryštálový
4 ks vajcia
jahodový džem
250 g smotana kyslá
500 g smotana na šľahanie 33%
želatina
vanilínový cukor
500 g jahody
1 ks krémový prášok Zlatý klas
perníčky radia