Čo je lepšie ako spojenie šľahačky a čerstvých jahôd... Vaše deti sa do nich určite zamilujú. Návod na pečenie aj s fotopostupom.
1. Príprava cesta: 5 ks vajec, 6 PL práškového cukru, 8 PL polohrubej múky, 1 ks prášok do pečiva. Z uvedených surovín si vyšľaháme piškótové cesto. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme.
2. Z mlieka, múky, žĺtkov a vanilky uvaríme hustý krém. Heliu s práškovým cukrom vyšľaháme a spojíme s vychladnutým krémom. Natrieme na upečené piškótové cesto a na to poukladáme jahody.
3. Vyšľaháme šľaháčku podľa návodu a natrieme na koláč.
4. Na záver šľahačku posypeme grankom a dáme do chladničky stuhnuť aspoň na dve hodiny.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Čo je lepšie ako spojenie šľahačky a čerstvých jahôd... Vaše deti sa do nich určite zamilujú. Návod na pečenie aj s fotopostupom.
7 ks | vajcia |
---|---|
250 lyžica | cukor práškový |
8 lyžica | múka polohrubá |
1 ks | kypriaci prášok do pečiva |
250 ml | mlieko |
2 lyžica | múka hladká |
1 ks | vanilínový cukor |
1 ks | Helia |
jahody | |
2 ks | šlahačka v prášku |
granko |