rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Jahodové tortičky

Výborný ovocný dezert. Skvelé zakončenie slávnostného menu.

postup:

  • 1. Piškótová hmota s mandľami: Postup - bielky a dve tretiny cukru vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky a jednu tretinu cukru vymiešame, pridáme vodu. Obidve peny spolu zľahka spojíme, pridáme preosiatu múku, mleté mandle a postrúhanú limetkovú kôru. Rozotrieme na plech pokrytý papierom. Pri teplote 220 °C upečieme ( približne 5-7min.). Po vychladnutí vykrajujeme kolieska s priemerom 6 cm. Vždy dva a dva spojíme jahodovým džemom, boky potrieme vanilkovým krémom a obalíme do hobľovaných mandlí. Navrch nastriekame zvyšný krém a poukladáme jahody. Vhodne dozdobíme.

  • 2. Krém: Postup - z mlieka, cukru kryštálového, žĺtka, vanilínového cukru a krémového prášku uvaríme základný krém (puding). Za občasného premiešania vychladíme. Pridáme rum a zašľaháme zmäknuté maslo a Heliu. Vyšľaháme hladký krém.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Jahodové tortičky

Výborný ovocný dezert. Skvelé zakončenie slávnostného menu.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 10.07.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    180 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    5-7 min.
  • Teplota
    pečenia:
    220 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
4 ks vajcia
80 g cukor práškový
80 g múka hladká špeciál
10 g vanilínový cukor
20 ml voda
6 g Limetková kôra strúhaná
10 g mandle blanšírované
30 g Krémový prášok
10 g vanilínový cukor
60 g maslo
60 g Helia
40 g cukor kryštálový
20 ml rum
1 ks žĺtok
100 g Mandle hoblované
300 g jahody
mätové lístky
150 g jahodový džem
čokoláda
perníčky radia