Mascarpone s jahodami, výborná kombinácia chutí.
1. Najprv si pripravíme "korpus", ktorý vyhotovíme z bielej, prípadne tmavej čokoládovej polevy. Vyberieme si vhodnú nádobu, ktorú obalíme alobalom a na pár minút dáme zachladiť do chladničky.
2. Medzitým si rozpustíme čokoládovú polevu, ktorú následne vylejeme do vychladenej a alobalom vystlanej misy. Čokoládovú polevu lejeme na dno, aj po bokoch misy a dávame zachladiť do chladničky. Tento spôsob opakujem pokiaľ nie je čokoládový korpus dostatočne pevný a hrubý. Čokoládový korpus môžeme zvoliť tmavý alebo biely, v mojom prípade som robila dno z bielej a boky z tmavej čokoládovej polevy.
3. Následne si vo väčšej miske zmiešame mascarpone, kyslú smotanu, vanilkový cukor, hnedý cukor a štavu z citróna. Výslednú hmotu dáme do pripraveného a dobre vychladeného čokoládového korpusu. Na vrch poukladáme jahody, ozdobíme šlahačkou a lístkami mäty.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Mascarpone s jahodami, výborná kombinácia chutí.
1 bal. | mascarpone |
---|---|
250 ml | smotana kyslá |
1 bal. | vanilínový cukor |
2 lyžica | cukor hnedý |
250 g | jahody |
čokoládová poleva | |
1 ks | citrón |
250 ml | smotana na šľahanie 33% |