rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Jahodový košík s mascarpone

Mascarpone s jahodami, výborná kombinácia chutí.

postup:

  • 1. Najprv si pripravíme "korpus", ktorý vyhotovíme z bielej, prípadne tmavej čokoládovej polevy. Vyberieme si vhodnú nádobu, ktorú obalíme alobalom a na pár minút dáme zachladiť do chladničky.

  • 2. Medzitým si rozpustíme čokoládovú polevu, ktorú následne vylejeme do vychladenej a alobalom vystlanej misy. Čokoládovú polevu lejeme na dno, aj po bokoch misy a dávame zachladiť do chladničky. Tento spôsob opakujem pokiaľ nie je čokoládový korpus dostatočne pevný a hrubý. Čokoládový korpus môžeme zvoliť tmavý alebo biely, v mojom prípade som robila dno z bielej a boky z tmavej čokoládovej polevy.

  • 3. Následne si vo väčšej miske zmiešame mascarpone, kyslú smotanu, vanilkový cukor, hnedý cukor a štavu z citróna. Výslednú hmotu dáme do pripraveného a dobre vychladeného čokoládového korpusu. Na vrch poukladáme jahody, ozdobíme šlahačkou a lístkami mäty.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Jahodový košík s mascarpone

Mascarpone s jahodami, výborná kombinácia chutí.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    45 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    -
  • Teplota
    pečenia:
    -
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
1 bal. mascarpone
250 ml smotana kyslá
1 bal. vanilínový cukor
2 lyžica cukor hnedý
250 g jahody
čokoládová poleva
1 ks citrón
250 ml smotana na šľahanie 33%
perníčky radia