Recept je vhodný aj pre gazdinky, ktoré nie sú zručné v pečení.
1. Z bielkov vyšľaháme sneh.
2. V ďalšej nádobe vyšľaháme žĺtka s cukrom a rozpustenou Heliou. Na pare si necháme rozpustiť čokoládu, ktorú pridáme do zmesi zo žĺtkov a ďalej pridáme vlašské a lieskové pomleté orechy. Na záver zľahka primiešame sneh z bielkov.
3. Zmes vylejeme do vopred vymastenej tortovej formy a pečieme 40 minút na 120°C.
4. Po upečení tortu servírujeme s parížskou alebo obyčajnou šľahačkou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Recept je vhodný aj pre gazdinky, ktoré nie sú zručné v pečení.
125 g | Helia |
---|---|
180 g | cukor kryštálový |
100 g | lieskové orechy mleté |
100 g | vlašské orechy mleté |
200 g | čokoláda na varenie |
6 ks | vajcia |