rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Jednoduchá orechová torta

Recept je vhodný aj pre gazdinky, ktoré nie sú zručné v pečení.

postup:

  • 1. Z bielkov vyšľaháme sneh. 

  • 2. V ďalšej nádobe vyšľaháme žĺtka s cukrom a rozpustenou Heliou. Na pare si necháme rozpustiť čokoládu, ktorú pridáme do zmesi zo žĺtkov a ďalej pridáme vlašské a lieskové pomleté orechy. Na záver zľahka primiešame sneh z bielkov.

  • 3. Zmes vylejeme do vopred vymastenej tortovej formy a pečieme 40 minút na 120°C. 

  • 4. Po upečení tortu servírujeme s parížskou alebo obyčajnou šľahačkou.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Jednoduchá orechová torta

Recept je vhodný aj pre gazdinky, ktoré nie sú zručné v pečení.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    20 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    40 min.
  • Teplota
    pečenia:
    120 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ľahké
125 g Helia
180 g cukor kryštálový
100 g lieskové orechy mleté
100 g vlašské orechy mleté
200 g čokoláda na varenie
6 ks vajcia

Produkt v recepte:
Helia

perníčky radia