S touto jednoduchou tvarohovou pochúťkou si spravíte aj z bežného dňa sviatok...
1. Príprava cesta: preosiatu múku s Palmarinom, 100 g práškového cukru, vajíčkom, sódou bikarbónou, 1 čajovou lyžičkou citrónovej kôry a štipkou soli premiesime. Vypracované cesto zabalíme do fólie a na pol hodinu odložíme do chladničky.
2. Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a dáme do vymastenej a pomúčenej tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 20 min.
3. Príprava krému: tvaroh, vanilkový cukor, smotanu a trochu Palmarinu premiešame šľahačom. Pridáme za lyžicu rumu, 2 čajové lyžičky práškového cukru a vymiešame tvarohový krém. Nakoniec jemne vmiešame jahody.
4. Tvarohovú masu s jahodami nanesieme na cesto a povrch ozdobíme jahodami a lístkami mäty.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
S touto jednoduchou tvarohovou pochúťkou si spravíte aj z bežného dňa sviatok...
| 180 g | Palmarín |
|---|---|
| 300 g | múka hladká |
| 100 g | cukor práškový |
| 2 lyžička | cukor práškový |
| 300 g | tvaroh - pasírovaný |
| 1/2 ks | smotana na šľahanie 33% |
| 1 lyžička | sóda bikarbóna |
| 10 bal. | vanilínový cukor |
| 250 g | jahody - čerstvé |
| 1 ks | citrón |
| 1 ks | vajcia |
| soľ | |
| 1 lyžica | rum |