rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Tvarohovo jahodová torta

S touto jednoduchou tvarohovou pochúťkou si spravíte aj z bežného dňa sviatok...

postup:

  • 1. Príprava cesta: preosiatu múku s Palmarinom, 100 g práškového cukru, vajíčkom, sódou bikarbónou, 1 čajovou lyžičkou citrónovej kôry a štipkou soli premiesime. Vypracované cesto zabalíme do fólie a na pol hodinu odložíme do chladničky. 

  • 2. Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a dáme do vymastenej a pomúčenej tortovej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 20 min.

  • 3. Príprava krému: tvaroh, vanilkový cukor, smotanu a trochu Palmarinu premiešame šľahačom. Pridáme za lyžicu rumu, 2 čajové lyžičky práškového cukru a vymiešame tvarohový krém. Nakoniec jemne vmiešame jahody. 

  • 4. Tvarohovú masu s jahodami nanesieme na cesto a povrch ozdobíme jahodami a lístkami mäty.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Tvarohovo jahodová torta

S touto jednoduchou tvarohovou pochúťkou si spravíte aj z bežného dňa sviatok...

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    15 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
180 g Palmarín
300 g múka hladká
100 g cukor práškový
2 lyžička cukor práškový
300 g tvaroh - pasírovaný
1/2 ks smotana na šľahanie 33%
1 lyžička sóda bikarbóna
10 bal. vanilínový cukor
250 g jahody - čerstvé
1 ks citrón
1 ks vajcia
soľ
1 lyžica rum

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia