Ovocná chuť v každom kúsku.
1. Z uvedených surovín vymiešame v miske kakaové cesto. Po vymiešaní ho vylejeme na hlboký plech, vystlaný papierom. Necháme upiecť. Z upečeného stiahneme papier a na obrátenú stranu vylejeme ovocnú želatínovú masu.
2. Na ovocnú vrstvu použijeme rôzne druhy ovocia. Potrebujeme 4 druhy: jablká, jahody, marhule a čo práve máme doma.
3. Scedíme šťavu z kompótu. Scedené ovocie rozmixujeme, pridáme podľa chutí cukor.
4. Do väčšej misky dáme jogurt, pridáme rozmixované ovocie a pridáme želatínu. Želatínu urobíme so šťavy s kompótu, podľa návodu.
5. Z alobalu vytvoríme asi 4 cm bočnicu okolo koláča, aby nám ovocná vrstva nestiekla.
6. Ovocnú želatínovú masu vylejeme na koláč a odložíme do chladničky stuhnúť. Je dobré urobiť večer a do rána nechať stuhnúť.
7. Po stuhnutí zákusok pokrájame na kocky a ozdobíme čokoládou.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Ovocná chuť v každom kúsku.
| 300 g | múka polohrubá |
|---|---|
| 100 g | cukor kryštálový |
| 1,5 dl | Palmarín roztopený |
| 3 ks | vajce |
| 250 ml | mlieko |
| 3 lyžica | kakao |
| 1 lyžička | prášok do pečiva |
| 1 liter | jogurt biely |
| 1,5 bal. | želatina |
| podľa potreby | cukor kryštálový |
| 4 ks | kompót (rôzne druhy) |
| podľa potreby | čokoládová poleva |