Odpaľované cesto s karamelovou plnkou je najlepšie na svete.
1. Do hrnca si dáme vodu, 120 g Palmarinu, trošku soli a dáme zovrieť. Pri vare vysypeme postupne múku a dobre zamiešame, až kým nevznikne tuhá hmota. Hmotu odstavíme a necháme ochladnúť. Do mierne vychladnutej hmoty postupne primiešame po jednom vajíčka. Cesto si rozdelíme na dve časti a dáme na vymastený a vodou pokropený plech. Cesto roztiahneme po celom plechu tak, aby bolo od okraja plechu vzdialené 3-4 cm. Cesto sa pečením zväčšuje. Pečieme pri teplote 220°C, asi 10 minút a potom 10 minút na 150°C. Keď začne cesto chytať ružovkastú farbu, je hotové a necháme ho vychladnúť.
2. Pripravíme si karamelovú plnku. Z 25 dkg cukru si urobíme karamel. Zalejeme ho 0,5 l mlieka a necháme variť. Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame 3 Zlaté klasy. Vlejeme do karamelového mlieka a pripravíme si puding, ktorý necháme dobre vychladnúť. Po vychladnutí sa puding vyšľahá s Palmarinom. Krémom potrieme na korpus.
3. Vyšľaháme si 3 šľahačky s 3 stužovačmi a 2 vanilkovými cukrami. Hmotu dáme na karamelovú plnku a na to uložíme druhý korpus tak, aby vlny /mráčiky/ boli na vrchu. Maslovačkou potrieme vrchný korpus rumom a posypeme cez sitko práškovým cukrom.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Odpaľované cesto s karamelovou plnkou je najlepšie na svete.
120 g | Palmarín |
---|---|
150 g | múka hladká |
2,5 dl | voda |
štipka | soľ |
4 ks | vajce |
3/4 liter | mlieko |
250 g | cukor |
3 bal. | Zlatý klas |
250 g | Helia |
3 ks | smotana na šľahanie 33% |
3 bal. | stužovač šľahačky |
2 bal. | vanilínový cukor |
na posypanie | cukor práškový |
0,5 dl | rum |