rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Karamelové mraky

Odpaľované cesto s karamelovou plnkou je najlepšie na svete.

postup:

  • Karamelové mraky

    1. Do hrnca si dáme vodu, 120 g Palmarinu, trošku soli a dáme zovrieť. Pri vare vysypeme postupne múku a dobre zamiešame, až kým nevznikne tuhá hmota. Hmotu odstavíme a necháme ochladnúť. Do mierne vychladnutej hmoty postupne primiešame po jednom vajíčka. Cesto si rozdelíme na dve časti a dáme na vymastený a vodou pokropený plech. Cesto roztiahneme po celom plechu tak, aby bolo od okraja plechu vzdialené 3-4 cm. Cesto sa pečením zväčšuje. Pečieme pri teplote 220°C, asi 10 minút a potom 10 minút na 150°C. Keď začne cesto chytať ružovkastú farbu, je hotové a necháme ho vychladnúť.

  • 2. Pripravíme si karamelovú plnku. Z 25 dkg cukru si urobíme karamel. Zalejeme ho 0,5 l mlieka a necháme variť. Vo zvyšnom mlieku si rozmiešame 3 Zlaté klasy. Vlejeme do karamelového mlieka a pripravíme si puding, ktorý necháme dobre vychladnúť. Po vychladnutí sa puding vyšľahá s Palmarinom. Krémom potrieme na korpus.

  • 3. Vyšľaháme si 3 šľahačky s 3 stužovačmi a 2 vanilkovými cukrami. Hmotu dáme na karamelovú plnku a na to uložíme druhý korpus tak, aby vlny /mráčiky/ boli na vrchu. Maslovačkou potrieme vrchný korpus rumom a posypeme cez sitko práškovým cukrom.

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Karamelové mraky

Odpaľované cesto s karamelovou plnkou je najlepšie na svete.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    120 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    20 min.
  • Teplota
    pečenia:
    150 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
120 g Palmarín
150 g múka hladká
2,5 dl voda
štipka soľ
4 ks vajce
3/4 liter mlieko
250 g cukor
3 bal. Zlatý klas
250 g Helia
3 ks smotana na šľahanie 33%
3 bal. stužovač šľahačky
2 bal. vanilínový cukor
na posypanie cukor práškový
0,5 dl rum

Produkt v recepte:
Palmarín

perníčky radia