rozšírené
vyhľadávanie

ingrediencie
Pridaj do zoznamu
náročnosť
kategória
dĺžka prípravy

Karamelové rezy zo šľahačkou

Každý kto zbožňuje karamel určite ocení tieto vynikajúce rezy, plné lahodného krému s marhuľami. Pri pečení vám pomôže fotopostup.

postup:

  • Karamelové rezy zo šľahačkou

    1. Do misky dáme cukor a spálime na karamel. Dáme pozor aby sa veľmi nespálil aby nebol horký. Karamel urobíme zo 100 g kryštáľového cukru a 1 dl vody.

  • Karamelové rezy zo šľahačkou

    2. Zalejeme vodou a rozvaríme.

  • Karamelové rezy zo šľahačkou

    3. Piškotové cesto: Oddelíme žĺtky od bielka. Vo väčšej miske vyšľaháme s cukrom, pridáme ešte horúci karamel a šľaháme. Pridáme postupne olej, múku s práškom do pečiva a vyšľahaný sneh. Na piškótové cesto použijeme: 4 ks vajec, 150 g práškového cukru, 1 dl oleja, 250 g polohrubej múky, 1 ks prášok do pečiva.

  • Karamelové rezy zo šľahačkou

    4. Zamiešame spolu.

  • Karamelové rezy zo šľahačkou

    5. Vylejeme na plech, vyložený papierom a upečieme.

  • Karamelové rezy zo šľahačkou

    6. Plnku si vyšľaháme nad parou tak, že vajcia (celé) si vyšľaháme do peny s cukrom a ďalej ich šľaháme na pare, kým sa neuvaria. To, že sú uvarené zistíme tak, že vložíme prst do vajec, a keď nám prst v plnke "píše", tak je hotová. Odstavíme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej plnky pridáme maslo a poriadne vyšľaháme. Na plnku použijeme 3 ks vajcia, 150 g kryštáľového cukru, 1 ks Helia.

  • Karamelové rezy zo šľahačkou

    7. Piškótu polejeme šťavou z kompótu a natrieme plnkou. Na ňu poukladáme ovocie.  

  • Karamelové rezy zo šľahačkou

    8. Na to potom natrieme vyšľahanú šľahačku a vrch posypeme škoricovim cukrom.

  • Karamelové rezy zo šľahačkou

    9. Môžme použiť takúto sľahačku, ale aj obyčajnú a stužovač.

Zobraz ako obrázkový postup

pridaj recept

recept upiekli:

Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.

Karamelové rezy zo šľahačkou

Každý kto zbožňuje karamel určite ocení tieto vynikajúce rezy, plné lahodného krému s marhuľami. Pri pečení vám pomôže fotopostup.

Hodnoť recept:
Pridal/a: / 05.06.2013
  • Celkový čas
    prípravy:
    90 min.
  • Počet
    porcií:
    -
  • Čas
    pečenia:
    12-15 min.
  • Teplota
    pečenia:
    180 ˚C
  • Náročnosť
    prípravy:
    ťažšie
250 g cukor kryštálový
7 ks vajcia
150 g cukor práškový
1 dl olej
250 g múka polohrubá
1 ks kypriaci prášok do pečiva
1 ks Helia
7 dl marhuľový kompót
1/2 liter smotana na šľahanie 33%
1 ks cukor škoricový
perníčky radia