Každý kto zbožňuje karamel určite ocení tieto vynikajúce rezy, plné lahodného krému s marhuľami. Pri pečení vám pomôže fotopostup.
1. Do misky dáme cukor a spálime na karamel. Dáme pozor aby sa veľmi nespálil aby nebol horký. Karamel urobíme zo 100 g kryštáľového cukru a 1 dl vody.
2. Zalejeme vodou a rozvaríme.
3. Piškotové cesto: Oddelíme žĺtky od bielka. Vo väčšej miske vyšľaháme s cukrom, pridáme ešte horúci karamel a šľaháme. Pridáme postupne olej, múku s práškom do pečiva a vyšľahaný sneh. Na piškótové cesto použijeme: 4 ks vajec, 150 g práškového cukru, 1 dl oleja, 250 g polohrubej múky, 1 ks prášok do pečiva.
4. Zamiešame spolu.
5. Vylejeme na plech, vyložený papierom a upečieme.
6. Plnku si vyšľaháme nad parou tak, že vajcia (celé) si vyšľaháme do peny s cukrom a ďalej ich šľaháme na pare, kým sa neuvaria. To, že sú uvarené zistíme tak, že vložíme prst do vajec, a keď nám prst v plnke "píše", tak je hotová. Odstavíme a necháme vychladnúť. Do vychladnutej plnky pridáme maslo a poriadne vyšľaháme. Na plnku použijeme 3 ks vajcia, 150 g kryštáľového cukru, 1 ks Helia.
7. Piškótu polejeme šťavou z kompótu a natrieme plnkou. Na ňu poukladáme ovocie.
8. Na to potom natrieme vyšľahanú šľahačku a vrch posypeme škoricovim cukrom.
9. Môžme použiť takúto sľahačku, ale aj obyčajnú a stužovač.
Zatiaľ nebola pridaná žiadna fotografia.
Ak máš fotografiu tohoto receptu, zaregistruj sa a získaj z toho plynúce výhody.
Každý kto zbožňuje karamel určite ocení tieto vynikajúce rezy, plné lahodného krému s marhuľami. Pri pečení vám pomôže fotopostup.
250 g | cukor kryštálový |
---|---|
7 ks | vajcia |
150 g | cukor práškový |
1 dl | olej |
250 g | múka polohrubá |
1 ks | kypriaci prášok do pečiva |
1 ks | Helia |
7 dl | marhuľový kompót |
1/2 liter | smotana na šľahanie 33% |
1 ks | cukor škoricový |